Hrozny:
90 % Negroamaro, 10 % Malvasia Nera
Výrobní oblast:
Hrozny Negroamaro a Malvasia Nera jsou pečlivě vybírány z málo výnosných vinic v provincii Brindisi na jihu země v regionu Puglia. Vinná réva je vysazena v systému Guyot a „Alberello Pugliese“. Hustota rostlin se pohybuje kolem 5 500 rostlin na hektar s průměrný výnos 1,5 kg na rostlinu. Rostliny jsou v průměru staré 20 až 35 let.
Sklizen:
Obě odrůdy se ručně sklízejí koncem září.
Zbytkovy cukr:
8,5 g/l
Vůně a chuť:
Sytě fialově červená barva se vyznačuje intenzivní a elegantní zemitou vůní černého rybízu, kandovaného ovoce, bílého pepře a koření. Chuť je plná, sametová a bohatá, s komplexními, ale jemnými tříslovinami a dlouhým a přetrvávajícím závěrem.
Párování:
Podávejte s různými pokrmy, od masových těstovin až po tvrdé sýry a zvěřinu. Teploty podávání: 18-20 °C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.