Typ půdy a poloha vinice:
Středně vápenitá.
Vinice se nachází v pobřežní oblasti Costa dei Trabocchi v okolí městečka Rocca San Giovanni. Vinice mají jižní a jihovýchodní expozicí.
Výroba:
Sklizeň se provádí ručně v druhé polovině října. Následuje jemné lisování a macerace se slupkou po dobu 10-15 dnů v ocelových tancích při kontrolované teplotě.
Zrání:
Zraje ve francouzském dubovém sudu 40hl po dobu 14 měsíců. Dále pak odpočívá v ocelovém tanku. Po naláhvování odpočívá víno dalších několik měsíců.
Organoleptické hodnocení a párování potravin:
Toto víno má velmi intenzivní červenou barvu, stanutím se objevují granátové odlesky. Ve vůni jsou červené třešně, fialky. Vanilka a kořeněné tóny. Na patře je intenzivní a perzistentní s elegantní tříslovinou a dlouhým závěrem.
Při správném skladování si toto víno uchová svou integritu po dobu 5 a více let.
Podáváme při teplotě 16-18 °C
Ideální je ho podávat spolu s pečeným masem, zvěřinou, výrazně ochucenými pokrmy a vyzrálými sýry. Meditační víno.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.