Hrozny:
100% Primitivo
Oblast:
Hrozny Primitivo jsou pečlivě vybírány z málo výnosných vinic v provincii Taranto v jižní Apulii. Vinice jsou osazeny v systému Guyot. Hustota rostlin se pohybuje kolem 5000 rostlin na hektar s průměrným výnosem 2,3 kg na rostlinu. Rostliny jsou v průměru staré 15 až 25 let.
Sklizen:
Pečlivá ruční sklizeň koncem srpna.
Proces výroby vina:
Po odstopkování nejsou hrozny rozdrceny, což jim umožňuje zůstat neporušené, snižuje poškození slupky a optimalizuje barvu extraktu. Fermentace probíhá v nerezových tancích při kontrolované teplotě 23-25°C po dobu 8-10 dnů.
Stárnutí:
Po jablečno-mléčné fermentaci je víno stočeno a umístěno do nerezových nádob při kontrolované teplotě 18°C. Zbytkovy cukr: 9 gr/l
Vůně a chuť:
Intenzivní rubínově červená barva s vůní černých třešní, sušených švestek, koření a bílého pepře. Pocit v ústech je plný, sametový a elegantní, s měkkými, ale pevnými taniny a dlouhopřetrvávajícím závěrem.
Párování:
Podáváme ideálně k pizze, těstovinám s bohatými masovými omáčkami. Vynikající také k jehněčímu masu a zralým sýrům.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.