Typ půdy a poloha vinice:
Středně texturovaná půda, vápenatá.
V okolí obce Rocca San Giovanni kde se nacházejí kopce s výhledem na pobřeží Trabocchi.
Orientace vinic je jižním směrem.
Výroba:
Sklizeň se provádí ručně v druhé polovině října. Následuje jemné lisování a macerace se slupkou po dobu 6-7 dní v nerezovém tanku při kontrolované teplotě 26-27 °C.
Zrání:
V betonových kádích po dobu asi 10-12 měsíců před lahvováním.
Organoleptické hodnocení a párování potravin:
Toto víno má sytě červenou barvu s fialovými odstíny. V mladém víně cítíme švestky, červená letní jablka a fíky. V chuti má dobré tělo a je svěží.
Při správném skladování si toto víno uchová svou integritu po dobu 2-3let.
Podáváme při teplotě 16-18 °C
Hodí se k těstovinám (boloňským špagetám) nebo jak k bílému tak k červenému masu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.