Typ půdy a poloha vinice:
Jílovitě vápenatá.
Vinice se nacházejí v okolí městečka Rocca San Giovanni s jižní a jihovýchodní expozicí.
Výroba:
Sklizeň se provádí ručně v druhé polovině října. Následuje jemné lisování a macerace se slupkou po dobu 6-7 dní v nerezovém tanku při kontrolované teplotě 26-27 °C.
Zrání:
Zraje ve francouzském dubovém sudu 40hl po dobu 8 měsíců. Dále pak zraje v nerezovém tanku. Po smíchaní odpočívá naláhvované víno další 4 měsíce.
Organoleptické hodnocení a párování potravin:
Toto víno má intenzivně červenou barvu s fialovými odstíny v mládí. Ve vůni se objevují tóny červeného s tóny fialek a kořenitých tónů. Na patře má sametovou chuť, kulatá a intenzivní tříslovina s dobrou persistencí.
Při správném skladování si toto víno uchová svou integritu po dobu 6-10 let.
Podáváme při teplotě 16-18 °C
Hodí se k červenému masu a sýrům.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.