Typ půdy a poloha vinice:
Jílovitě vápenatá.
Vinice se nacházejí v pobřežní oblasti Costa dei Trabocchi v okolí městečka Rocca San Giovanni. Vinice mají jihovýchodní expozicí.
Výroba:
Sklizeň se provádí ručně v druhé polovině října. Následuje jemné lisování a macerace se slupkou po dobu 20-25 dnů v betonových tancích při kontrolované teplotě 26-27 °C.
Zrání:
Zraje ve francouzském dubovém sudu 40hl po dobu 12 měsíců. Dále pak odpočívá v betonovém tanku kde probíhá rafinace. Po naláhvování odpočívá víno dalších několik měsíců.
Organoleptické hodnocení a párování potravin:
Toto víno má intenzivně červenou barvu s brilantními fialovými odstíny. Ve vůni bobulí, koření a čokolády. Na patře je měkké a perzistentní se stále přítomnou tříslovinou.
Při správném skladování si toto víno uchová svou integritu po dobu 10 a více let.
Podáváme při teplotě 16-18 °C
Ideální je ho podávat spolu s pečeným masem, zvěřinou, výrazně ochucenými pokrmy a vyzrálými sýry. Meditační víno.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.