Typ půdy a poloha vinice:
Středně texturovaná půda, vápenatá.
Vinice se nacházejí na otevřených kopcovitých svazích a mírným sklonem s nadmořskou výškou 100-200 m. Jedná se o pobřežní oblast Costa dei Trabocchi a okolí městečka Rocca San Giovanni.
Výroba:
Sklizeň se provádí ručně v druhé polovině října. Následuje jemné lisování a macerace se slupkou po dobu 7-12 dní v nerezovém tanku při kontrolované teplotě 26-27 °C.
Zrání:
Část vína (40%) zraje ve francouzském dubovém sudu (velkém) po dobu 8 měsíců. Další část zraje v nerezovém tanku. Po smíchaní odpočívá naláhvované víno další 3-4 měsíce.
Organoleptické hodnocení a párování potravin:
Toto víno má intenzivně červenou barvu s fialovými odstíny v mládí. V mladém víně cítíme švestky, červená letní jablka a fíky. V chuti má dobré tělo a je svěží.
Při správném skladování si toto víno uchová svou integritu po dobu 2-3let.
Podáváme při teplotě 16-18 °C
Hodí se k těstovinám (boloňským špagetám) nebo jak k bílému tak k červenému masu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.