100% Montepulciano
Typ půdy a poloha vinice:
Středně texturovaná půda, jílová.
V okolí obce Rocca San Giovanni kde se nacházejí kopce s výhledem na pobřeží Trabocchi.
Orientace vinic je jižním směrem v nadmořské výšce okolo 150 m nad hladinou moře.
Výroba:
Sklizeň se provádí ručně v druhé dekádě října. Následuje jemné lisování a macerace se slupkou po dobu 12 hodin.
Fermentace:
V nerezových tancích při kontrolované teplotě 16 °C a za použití vybraných kvasinek.
Zrání:
V nerezovém tanku po dobu cca 6 měsíců a následným odpočinkem v láhvi.
Organoleptické hodnocení a párování potravin:
Toto víno má barvu červené třešně. Ve vůní převládá aroma lesních plodů jako jsou maliny a rybíz. Chuť je kulatá, plná ale dobře vyvážená a harmonická.
Ideální ke každé příležitostí.
Při správném skladování si toto víno uchová svou integritu po dobu 2-3let.
Podáváme při teplotě 12-14 °C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.