Výrobní oblast:
Kopcovité oblasti Emilia Romagna
Vinifikace:
Hrozny Sangiovese jsou umístěny na malém klecí a nechá se sušit alespoň 7 týdnů, aby se zkoncentrovala cukr a chuť. Na konci listopadu se pak hrozny jemné lisuji. Macerace trvá 3 týdny a fermentace dosahuje až do přírodní rovnováhu cukru a alkoholu. Víno zraje v cementových tancích po dobu 6 měsíců a poté lahvováno.
Vůně a chuť:
Intenzivní granátově červená barva. Elegantní tóny švestkových povidel, růže, hřebíčku, kakao a dřevo. Plný doušek, kulaté, dobře vyvážené třísloviny. Dlouhý, ovocný a balzamikový závěr.
Párování:
Dušené maso, pečený jelen a sýr a tvrdé těsto.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář