Historie hroznů:
Bílá odrůda Passerina je velmi rozšířená ve střední Itálii. Je to původní vinná réva řeckého původu (není to úplně doložené) a díky své prestižní povaze dostala název „zlatá réva“.
Výroba:
Vinná réva má malé bobule které jsou často úplně bez pecek.
Typ půdy a poloha vinice:
Středněpísčítá směs.
Vinice se nacházejí na otevřených kopcovitých svazích a mírným sklonem s nadmořskou výškou 100-200 m. Jedná se o pobřežní oblast Costa dei Trabocchi a okolí městečka Rocca San Giovanni.
Výroba:
Sklizeň se provádí ručně v druhé dekádě září. Dbá se na jemné lisování hroznů.
Fermentace:
V nerezových tancích při kontrolované teplotě 16 °C a za použití vybraných kvasinek.
Zrání:
V nerezovém tanku po dobu cca 6 měsíců a následným odpočinkem v láhvi.
Organoleptické hodnocení a párování potravin:
Toto víno má poměrně intenzívní slámově žlutou barvu. Ve vůní cítíme příjemné květinové tóny a náznaky bílé broskve. Chuť je svěží, harmonická s dobrou kyselinkou. Víno má rovnováhu mezi chutí a vůní a končí přetrvávající dlouhou dochutí.
Ideální ke grilovaným rybám, rizotům, bílému masu, těstovinám a sýrům.
Při správném skladování si toto víno uchová svou integritu po dobu 2-3let.
Podáváme při teplotě 10-12 °C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.